Frisk Asker har vært i fryktinngytende form den siste tiden. Torsdag var seiersrekken aldri i nærheten av å bli brutt på borteis mot et Sparta-lag som trøbler.

Ryan Hayes scoret hjemmelagets første og siste mål, mens Endre Medby og Fredrik Lystad Jacobsen supplerte med hvert sitt mål i midtperioden.

Med seieren klatret Frisk til femteplass på tabellen. Kun svakere målforskjell plasserer Anders Bastiansen og lagkameratene bak Vålerenga og Lillehammer på plassene foran.

Tung generalprøve

For Sparta ble ikke generalprøven foran lørdagens storkamp mot Stjernen utendørs på Fredrikstad stadion noen stor opplevelse.

- Det snakkes om at man skal finne måter å vinne hockeykamper på. Vi finner måter å tape kampene på, sa trener Lenny Eriksson til TV 2 etter kampen.

Lillehammer og Vålerenga møttes i mjøsbyen torsdag, og i en jevn kamp måtte det forlengning til for å skille lagene. Ved full tid sto det 3-3.

Tre minutter og 25 sekunder ut i forlengningen pirket Martin Laumann Ylven inn vinnermålet for gjestene fra Oslo.

Samme Ylven innledet også scoringsballet da han sendte Vålerenga i ledelsen drøyt fire minutter ut i første periode.

Lørenskog-smell

Lørenskog følger nærmest serieleder Stavanger på tabellen, men torsdag måtte mannskapet til Kenneth Larsen tåle en real nedtur borte mot Manglerud Star. Gjestene så riktignok ut til å ha sikret seieren da laget ledet 3-1 fem minutter før slutt, men Manglerud Star hadde en sluttspurt på lager.

Peter Lindblad reduserte først til 2-3 og med under minuttet igjen å spille sendte Kjetil Martinsen kampen til forlengning. Der ble det ingen scoringer, og på de påfølgende straffeslagene viste Martinsen igjen klasse.

Manglerud Star-profilen avgjorde kampen ved å lure Lørenskog-målvakt Jeff Jakaitis to ganger, samtidig som MS-målvakt Theodor Hestnes reddet det siste forsøket fra Lørenskogs James Sixsmith.

Dermed tok nestjumbo Manglerud Star en meget sterk og uventet skalp

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.