• ULV VED ESPA: Filmet fredag.
  FOTO: KRISTIAN THESEN
 • ULV VED ESPA: Filmet fredag.
  FOTO: KRISTIAN THESEN
 • ULV VED ESPA: Filmet fredag.
  FOTO: KRISTIAN THESEN
 • ULV VED ESPA: Filmet fredag.
  FOTO: KRISTIAN THESEN
 • FILMET ULV: Kristian Thesen, her fotografert på jobb i Stange og Romedal Almenning mandag.
  FOTO: PRIVAT

- Ulven brydde seg ikke så mye om meg før den så meg i øynene. Da ble den litt stresset, sier Kristian Thesen til HA.

Han kommer fra Nord-Odal og var i Stange på jobb som traktorfører på et anlegg ved Espa sør i Stange da han så ulven klokken 11.55 fredag.

Mens de fleste videoer er preget av å være tatt opp på til dels lang avstand så er det tydelig at Thesen var veldig tett på dyret.

DRAKK KAFFE I TRAKTOREN

- Jeg hadde matpause og satt inne i traktoren og holdt på med telefonen da jeg så at ulven komme luskende bare åtte til ti meter unna, sier han og fortsetter:

- Den brydde seg ikke mye om meg og var på det nærmeste bare fire-fem meter unna. Den ble litt stresses først da den så meg i øynene.

- Hva med deg, ble du stresset?

- Ja, det var jo en spennende opplevelse. Jeg kjente at jeg fikk litt puls. Dette var jo ganske så uvanlig.

SIKKER PÅ AT DET VAR ULV

- Hvordan kan du være sikker på at det ikke er en hund?

- Det første jeg tenkte da jeg så det grå dyret var at det var en elghund eller en annen jakthund av noe slag. Men jeg så fort at både formen - det at den var såpass stor og lang - tydet på at det var en ulv. Den var litt gulaktig i pelsen under og hadde begynt å få vinterpels. Måten den løp på tydet også på at det var en ulv. Folk som har sett videoen slår fast at dette er en ulv, sier 24-åringen som mandag var tilbake på jobb i Stange-skogen.

- Hva tenker du nå; har du lyst til å se ulven igjen - eller håper du å slippe?

- Jeg har sett den, og det holder med den ene gangen, sier han og legger til:

- Men å få se ulv to ganger ville jo være litt som å vinne i Lotto....

Stedet Thesen så ulven på ligger mellom Preståsen og Langholtet. For de som ikke er så lokalkjent så vil det si om lag ti minutters kjøring - eller en snau håndfull kilometer - opp fra Bolleland.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.