– Det er ingen nye opplysninger av noen art i saken. Men vi ønsker å gjøre et nytt søk og utvide området noe fra der vi har søkt tidligere.

Innsatsleder Frode Hjulstad fra Hamar politistasjon har vært med og lett etter Vidar Gundersen i de store skogområdene øst for Rokosjøen før. I vinter var det 20 kuldegrader og vanskelige forhold. Nå er det sommerlig og grønt i skogen der Gundersen forsvant sporløst etter å ha kjørt av vegen med en lånt bil lille julaften.

Han ringte en bekjent og sa han hadde kjørt av vegen.

Og det var siste gang noen hørte fra ham.

Politiet startet søket i dette området mandag formiddag.

Det er veldig store skogområder det letes i nå. Bare mellom Militærvegen og Riksveg 25 i Løten er det snakk om mange kvadratkilometer med skog.

UTVIDET OMRÅDE

Politiet har GPS-koordinatorer på søkene som ble gjort i området i vinter.

– Vi utvider søksområdet litt nå, men fortsatt med fokus på det området der vi vet han sist ble sett, sier Hjulstad.

Vitner så bilen som sto i grøfta og trolig også Vidar Gundersen på stedet, men alle spor slutter langs Militærvegen øst for Rokosjøsaga.

Politiet opplyser til HA at de med hjelp fra HV kommer til å søke til og med onsdag.

LETT ETTER SVAR

Gundersen ble meldt savnet av sin familie rett over nyttår.

Politiet har lett etter informasjon og avhørt flere personer fra Hamars narkotika- og rusmiljø i etterkant av forsvinningen. Dette har ikke gitt dem noe oppklarende informasjon.

Politiet har selv opplyst på en tidlig stadium i saken at Gundersen var tilknyttet dette miljøet.

Men de har ingen faste, holdbare opplysninger om at han kan ha vært utsatt for en kriminell handling.

Det har ikke kommet opplysninger til politiet som tyder på at Gundersen oppholder seg eller er i aktivitet noe annet sted.

Det ble først lett i januar, deretter i april, uten resultat.

Politiet opplyser at dersom det heller ikke blir gjort noe funn i saken nå så må de gjøre en vurdering av om det har noen hensikt å fortsette å lete i dette området.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.