– Dette skal bli et helårshotell med mye relatert til E6 om sommeren, og mye kurs og konferanser høst, vinter og vår, sier Øyvind Frich.

Torsdag ble det klart at han gjennom selskapet Frich’s Hotel& Spiseri AS skal drivet hotellet i Mjøstårnet. Wood Hotel Brumunddal blir navnet på hotellet.

Se videointervju her.

Etter planen skal åpningen skje 1. mars 2019 klokken 19.19. Hotellet får 72 rom og 160 sengeplasser. I tillegg blir det møtefasiliteter med plass til 300, og et eget møterom med plass til 200 i øverste etasje.

Lokal driver

Buchardt, som skal investere til sammen én milliard i Mjøstårnet, forteller at han kunne valgt store nasjonale og internasjonale kjeder som Choice eller Radisson.

– Men på et lokalt lite hotell måtte det være en driver som kan ta pulsen på lokalsamfunnet og forstår hva det dreier seg om, sier Buchardt.

Les også: Derfor ble navnet Wood

Derfor spurte han kun Frich om å drive Wood Hotel.

– Og jeg velger alltid riktig. De vant lottogevinsten om å få drive i Brumunddal, smiler Buchardt, som mener det er en større økonomisk risiko med en lokal driver enn det ville vært med en stor kjede.

– Men det bekymrer meg ikke i det hele tatt.

Mat og hotell

Firmaet Frich’s driver fra før en rekke hoteller og serveringssteder i Oppland, Hedmark og Sør-Trøndelag. Blant annet veikroene på Rudshøgda, Taverna på Alvdal, Peer Gynt Hotel& Spiseri og Hjerkinnhus Hotell.

– Vi er godt etablert langs E6 og kjenner godt til trafikken. Vi driver også internasjonalt gjennom turoperatører. Men dette blir en annen dimensjon enn tidligere, sier Frich.

Mat blir også en viktig del av driften og det vil bli kafé og restaurant i 1. etasje. Her vil de blant annet servere tradisjonell norsk mat.

– Vi vil at det også skal bli et naturlig sted å stikke innom. Også et sted for lokalbefolkningen å møte kjente, sier Frich.

25 arbeidsplasser

Han anslår at det vil bli rundt 25 arbeidsplasser på Wood Hotel.

– Hva blir den største utfordringen med dette hotellet sammenlignet med det dere driver fra før?

– Den største forskjellen for oss blir kurs og konferansedelen. Der er det per i dag større aktører enn oss, sier kjededirektør i Frichs Roar Øien, som også forteller at de ydmyke og stolte over å få drive hotellet.

– Hvordan vurderer dere risikoen ved å gå inn i et sånt prosjekt?

– Det er alltid en risiko, men det er en solid eier med hjerte for Brumunddal og bygget. Vi er sikre på at det vil lykkes, sier Øyvind Frich.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00