Sandberg følger i rekken av mange kjente hamarsinger som har vist et stort engasjement for hjembyen sin. 

Sandberg får prisen for sin store historiekunnskap og glimrende formidlingsevne.

Årets siste møte

Prisen ble delt ut i starten av årets siste kommunestyremøte, til stor applaus fra hele kommunestyret. 

Prisen består av 20.000 kroner og en karikaturtegning av HAs tegner Oddmund Mikkelsen.

I kommunens begrunnelse heter det at «Både som statsarkivar og privatperson har Per-Øivind Sandberg gjort et uvurderlig arbeid for å dokumentere og formidle Hamars og regionens historie, identitet og mangfold. Dette har han gjort med særdeles stor formidlingsglede, evne og en umiskjennelig kjærlighet til byen og området. Per-Øivind Sandberg er en fremragende faghistoriker som evner å formidle kompliserte historiske sammenhenger på en måte alle kan forstå. Dette har bidratt til at han etter som årene har gått, selv har blitt en del av fortellingen han formidler, en del av Hamars historie og identitet.»

Mange foredrag

Sandberg selv satte stor pris på prisen.

– Dette var utrolig hyggelig. Det er hyggelig å bli satt pris på for det man gjør og det man har gjort. Jeg har forsøkt å bidra i 40 år, og synes anerkjennelsen er veldig hyggelig, sa Sandberg til HA 15. november da tildelingen ble vedtatt i formannskapet.

Som pensjonist holder han ofte foredrag om ulike historiske emner. De spenner fra Åker gård til bryggerihistorie og jernbane, for å nevne noe. 

Etter at han gikk av som statsarkivar, har han hovedsakelig konsentrert seg om historiske temaer med utspring i Hamar og Hedmarken

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.