Selskapet Nordavind Sites AS har vært på befaring på Rudshøgda for å kikke på aktuelle tomter.

«I dette området finnes det tomter med god infrastruktur som kan være godt egnet til etablering av datasentre», skriver rådmann Jørn Strand i saksframlegget til formannskapet.

For å komme i posisjon for å vinne en slik lokalisering er rådmannen samtidig innstilt på at Ringsaker kommune går inn som eier i nettopp Nordavind Sites AS.

Rådmannen foreslår overfor formannskapet at Ringsaker kommune kjøper 30 aksjer i en rettet misjon i selskapet.

Kostnaden for kjøpet er 150.000 kroner.

«Datasentre er en ny vekstnæring, og Innlandet har gode forutsetninger for å kunne ta del i denne veksten», skriver rådmannen i saksframlegget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.