Helge Vestheim kan nå bruke hytta langs Næra med god samvittighet.

Gruppelederen for Ringsaklista tok seg til rette på strandeiendommen langs Næra og ble avslørt. I møte med sine politiske kolleger la han seg flat.

Helge Vestheim kjøpte hytteeiendommen langs Næra i 2001. I løpet av 14 år bygde lokalpolitikerne på hytta to ganger for å legge inn vann og avløp, satte opp en platting, bygde et leskur, en steinbrygge og en trebrygge uten å søke om godkjenning.

I ettertid har Helge Vestheim erkjent at det var dumt ikke å søke om tillatelse.

– Du er nok inne på noe der, innrømmet Helge Vestheim i et HA-intervju 9. februar i fjor.

Seks dager senere justerte han dispensasjonssøknaden han hadde sendt til Ringsaker kommune: Vestheim hadde da bestemt seg for å rive brygga med påstøp og leskuret samt droppe søknaden om nytt båthus og en ytterligere utbygging av hytta.

Justeringene gjør at rådmann Jørn Strand er innstilt på å tilgi den ulovlige utbyggingen av hytta i to omganger mellom 2002 og 2014. Rådmannen begrunner det blant annet med at hytta opprinnelig er fra 1957, og at den var etablert i området før nye lover og forskrifter langs vassdrag ble innført.

I ettertid har han søkt om dispensasjon for et ulovlig tilbygg på hytta, en platting og terrengarbeidene.

Nå har Ringsaker kommune fattet det formelle vedtaket om at disse tiltakene er godkjent.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.