Fra mandag 13. august til mandag 20. august er Furnesvegen (fylkesvei 84) stengt ved Langbakken ved Nydal. Trafikken omdirigeres via E6.

Trafikken mellom Hamar og Brumunddal får dermed nok et hinder, og tirsdag var det til tider lange køer og nær stillestående trafikk både på Furnesvegen og på E6 ved Nydal.

Også fylkesvei 69, som til vanlig leder trafikk fra Furnes kirke/Kirkenær skole og ut på Furnesvegen er stengt nederst i Langbakken.

LES OGSÅ: Her stenges E6 i flere måneder

- Veibygging helt fram til 2020

Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet, sier man må ta høyde for at det går saktere enn normalt mellom Brumunddal og Hamar.

- Det er reduserte hastigheter på den strekningen, med fartsgrenser på 50 km/t og 70 km/t, med de ulempene det medfører, sier Moshagen.

Hvorfor ble ikke arbeidet som medfører stenging av Furnesvegen utført tidligere i sommer, før folk går tilbake i arbeid og skolen starter igjen?

- Dette er et stort veiprosjekt der alle arbeider har mange avhengigheter. Det var nå dette var planlagt og vi må bruke alle arbeidsdager hele året for å holde fremdriften. Vi prøver å minimere ulempene med utbyggingen, men med mye nærføring til bebyggelse og trafikkerte veier er det umulig å unngå slike situasjoner, sier Moshagen.

LES OGSÅ: Norges største asfaltjobb starter her

Firefelts motorvei får 110 km/t fartsgrense

Den nye E6-en mellom Kolomoen og Moelv skal etter planen åpnes i løpet av 2020, og strekningen, som er på 43 km, vil bli en firefelts motorvei med 110 km/t fartsgrense.

Første delåpning, fra Kolomoen til Kåterud, skjer høsten 2019, mens strekningen fra Kåterud til Brumunddal åpnes sommeren 2020. 

Siste del, fram til Moelv, åpnes etter planen i desember 2020.

LES OGSÅ: Nye Mjøsbrua kan bli bygget uten norsk treverk

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.