Det er ett av tiltakene som Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) tok opp i brevet til statsråden.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen påpeker at verken norsk lov eller de internasjonale forpliktelsene gir anledning til et slikt fellingsregime.

Samtidig er Helgesen enig i flere av forslagene til Ihle Steen. Han mener at beredskapen er høy og at det er lav terskel for å ta ut rovdyr.

Videre påpeker han at utdanning av hundeekvipasjer har statlig støtte. Likeså trekker Helgesen fram at regjeringen har økt godtgjøringen til fellingslagene med 200 kroner til 1.600 kroner per døgn. Dekning av direkte utgifter er også doblet til 30.000 kroner.

Statsråden uttrykker at det er en felles målsetting om effektiv skadefelling av rovdyr.

Samtidig sier han at rovdyr vandrer mye og at det kan dukke opp et enkeltindivid hvor som helst.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.