Allerede til høsten vil arbeidet med infrastruktur på den 2,2 kilometer lange strekningen fra Pellerviken i nord til Nerkvern i sør starte opp.

– Dette er byutvikling og vekst for Brumunddal. Vekten er lagt på næringsutvikling. Her kommer framtidas arbeidsplasser, sier rådmann Jørn Strand.

SE FOR DEG FRAMTIDA

HA kan i dag vise deg illustrasjoner for tre av områdene:

➤ Illustrasjon A: Gir et innblikk i hvordan området nord på Granerudjordet vil se ut. Skissen viser E6 i forkant med avkjøring ned i ny rundkjøring og den nye hovedatkomsten til Brumunddal sentrum i Strandsagvegen.

➤ Illustrasjon B: Da har vi forflyttet oss til den nye gangbrua over Brumundelva. Skissen viser utbygging nord på Granerudjordet uten Nils Amblis veg.

➤ Illustrasjon C: Her står du i Strandvegen og ser opp mot Globustomta.

MINST FEM ETASJER

Gjennom reguleringsplan for Brumunddal sørvest legges det til rette for utbygging av hele 600.000 kvadratmeter med næringsareal.

Området tilsvarer bygging av 45 Ikea-varehus.

– Området skal ha høy arealutnyttelse. Byggene vil bli i fire til fem etasjer. Lykkes vi godt med tett bymessig utbygging gjennom kvartaler, åpner planen for enda høyere bygg, sier Strand.

Områdene på Strand nordre, Granerudjordet, Globustomta og Nerkvern skal ha bybebyggelse. Her vil det bli både næring, plasskrevende handel, tjenesteyting og ikke minst boliger.

For Pellerviken-området som ligger legger unna sentrum, åpnes det kun for næring og tjenesteyting.

TROR PÅ DOBBEL GEVINST

For Ringsaker kommune har klargjøringen av den ny bydelen en dobbel betydning:

➤ Områdene skal være ferdig regulert for å kunne hente ut gevinsten når nye E6 er bygd, og ikke minst den dagen dobbeltsporet kommer.

➤ Like viktig er det også at området vil koble sentrum enda nærmere mjøskanten og den nye Mjøsparken.

– Vi mener at utbyggingen av dette gedigne området vil bli en attraksjon.

Vi reder nå for å ta den veksten vi mener vil komme i Innlandet, sier Jørn Strand.

SKAL NÅ 50.000

Det skal være med å gi Ringsaker 50.000 innbyggere innen 2042.

Foruten flere næringstomter i Nydal og Rudshøgda, er det ikke tvil om at nye boligtomter på Strandvegen Panorama, etableringen av Mjøsparken og Arthur Buchardts bygging av Mjøstårnet sammen med nye næringstomter skal dra nye innbyggere.

– Vi må tro og vi må være offensive i tankegangen, sier Strand.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.