Klokken 18.00 onsdag 16. mai meldte politiet om en skogbrann nord for Brumunddal.

Brannen fant sted i et hogstområde i Botsenden, rundt fem kilometer nord for Brumunddal, og beveget seg i retning av to hytter som ligger i området.

- Årsaken var at et tre veltet over en høyspentledning, noe som antente gresset, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til HA.

Skogen hvor brannen oppstod ligger i mellom E6 og Mjøsa, og var svært vanskelig for brannmannskapene å nå, noe som tvang dem til å ta i bruk ATV-er, forteller Waage:

- Det tok tid å komme i gang med slukningsarbeidet, på grunn av at det var så kjelkete å komme seg ut dit. Brannvesenet tok i bruk ATV-er som ble hentet fra Hamar, og brukte vann fra Mjøsa for å slukke brannen, sier operasjonslederen.

- EN vanvittig innsats

HAs nyhetsredaktør John Arne Holmlund var på stedet mens slukkingen foregikk, og er imponert over brannmannskapets innsats, som ved hjelp av vanningsbøtter, tanker med manuelle pumper og river fikk kontroll over flammene, tross tildels sterk vind:

- De har gjort en vanvittig innsats. Det var på hengende håret at de fikk stanset flammene bare noen få meter fra en knusktørr gran- og furuskog. De ser ut til å ha kontroll over brannen nå, sier Holmlund.

Politiet sier til HA at brannen var under kontroll ved halv åtte-tiden onsdag kveld.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00