Klokken 18.00 onsdag 16. mai meldte politiet om en skogbrann nord for Brumunddal.

Brannen fant sted i et hogstområde i Botsenden, rundt fem kilometer nord for Brumunddal, og beveget seg i retning av to hytter som ligger i området.

- Årsaken var at et tre veltet over en høyspentledning, noe som antente gresset, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til HA.

Skogen hvor brannen oppstod ligger i mellom E6 og Mjøsa, og var svært vanskelig for brannmannskapene å nå, noe som tvang dem til å ta i bruk ATV-er, forteller Waage:

- Det tok tid å komme i gang med slukningsarbeidet, på grunn av at det var så kjelkete å komme seg ut dit. Brannvesenet tok i bruk ATV-er som ble hentet fra Hamar, og brukte vann fra Mjøsa for å slukke brannen, sier operasjonslederen.

- EN vanvittig innsats

HAs nyhetsredaktør John Arne Holmlund var på stedet mens slukkingen foregikk, og er imponert over brannmannskapets innsats, som ved hjelp av vanningsbøtter, tanker med manuelle pumper og river fikk kontroll over flammene, tross tildels sterk vind:

- De har gjort en vanvittig innsats. Det var på hengende håret at de fikk stanset flammene bare noen få meter fra en knusktørr gran- og furuskog. De ser ut til å ha kontroll over brannen nå, sier Holmlund.

Politiet sier til HA at brannen var under kontroll ved halv åtte-tiden onsdag kveld.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.