Toppene er:

1. Hornsodden, Helgøya.

2. Bjørgeberget, Brumunddal.

3. Olaåsen, Furnes.

4. Amlisberget, Moelv.

5. Kolosvea, Moelv.

6. Biskopåsen, Ring.

7. Høgbrenna, Veldre Sag.

8. Brannhytta, Natrudstilen.

9. Lunkefjell, Sjusjøen.

10. Svartkampen, Ringsakfjellet.

– Vi har fått mange henvendelser fra turivrige ringsaksokninger, så det er tydelig at folk er klare for en ny sesong med toppturer, sier folkehelsekoordinator Wenche Enge.

De fem første postene er klare fra 1. mai. Resten settes ut når snøen er borte.

I år kan postene registreres digitalt gjennom appen «DNT SjekkUT» samt det tradisjonelle klippet i turkortet. Gjennom sju år har over 6.900 turkort blitt registrert totalt.

– I fjor satte vi ny rekord med 1.210 innleverte turkort. 740 personer gikk alle de 10 turene, og totalt ble det gått 10.131 toppturer i fjor, forteller Enge. Hun gleder seg over at «10 topper i Ringsaker» engasjerer både små og store, unge og eldre. I fjor ble 330 under 16 år registrert med seks turer eller mer. Aldersspennet er stort – eldste registrerte deltaker var født i 1928, og den yngste i 2016, forteller folkehelsekoordinatoren. 10 topper i Ringsaker arrangeres i samarbeid med Hamar og Hedmarken Turistforening.

HER kan du lese HAs evaluering av toppturene fra 2013.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.