Nye Moelvhallen koster 241 millioner kroner.

Hallen kommer vegg-i-vegg med nye Moelv skole til 273 millioner kroner midt inne på det idylliske tusenårsstedet på Mo gård.

Nye Moelvhallen vil gi modølene ny idrettshall og to svømmebasseng.

AKTIVT SAMLINGSPUNKT

Rådmann Jørn Strand er helt klar på at det ikke har vært en tilsvarende satsing i Moelv i manns minne:

– Vi bygger en liten attraksjon ved Mjøsa. Dette er tidenes løft i Moelv, og Ringsaker kommune har aldri tidligere gjennomført et større byggeprosjekt, sier Jørn Strand.

Modølene får ny skolen svømmehall, idrettshall og et uteanlegg med kunstgrasbane, grasbane og basketballbane tett inn på et allerede oppusset kulturhus.

– Dette vil bli et viktig og aktivt samlingspunkt for svært mange, sier Strand.

Nye Moelvhallen skal gi et tilbud til skoleelever, tilrettelagte grupper og innbyggerne for øvrig. Svømmehallen skal være åpen på kveldstid og i helger.

LYSER VEKST I MOELV

Ringsaker-rådmannen legger ikke skjul på at den kraftige endringen av området rundt Mo gård skal være med på å stimulere til vekst for hele Moelv by.

– Vi forventer at dette skal være en vekstimpuls for hele Moelv-området.

Når du går rundt i Moelv så ser du at bygges det voldsomt om dagen. Det lyser vekst i Moelv, sier Strand.

Bygg- og eiendomssjef Petter Granum i Ringsaker kommune erkjenner at det er krevende å bygge en svømmehall, men gleder seg til å se sluttresultatet.

– Samtidig bygger vi et helt nytt område som vi er stolte av, sier Granum.

KLAR HØSTEN 2018

Modølene må smøre seg med litt tålmodighet før de kan ta svømmetak i den nye svømmehallen eller det første håndballkastet i idrettshallen.

Det er først til skolestart i 2018 at nye Moelvhallen er klar til å bli tatt i bruk.

– Moelvhallen skal ferdigstilles av Syljuåsen AS til mars neste år.Vi jobber for at åpningen blir til skolestart om et drøyt år, sier Granum.

SKOLEN FERDIG I ÅR

Han påpeker at både framdriftsplan og budsjett er i rute.

– Byggingen går etter planen, sier Granum.

Det gjør også ferdigstillelsen av nye Moelv skole. Overlevering av det flotte skolebygget skjer i sommer, men det er først i oktober at elever og lærere kan ta i bruk nyskolen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.