Utdanningsforbundet Ringsaker mener det ikke er godt nok av Ringsaker kommune:

– En kommune som er opptatt av vekst og utvikling, en kommune som skal ha orden i sakene, en kommune som skal være framtidsrettet og framoverlent, bør ikke være bekjent av en slik lønnspolitikk, sier hovedtillitsvalgt Thor Johan Nærbøe i Utdanningsforbundet.

En oversikt over lederne i rådmannens ledergruppe samt enhetslederne viser følgende lønnsnivå:

• 32 kvinnelige ledere hadde ved årsskiftet en snittlønn på 694.537 kroner.

• 25 mannlige ledere hadde på sin side en snittlønn på 795.112 kroner.

Holder vi rådmannen og hans ledergruppe (fem menn og tre kvinner) utenom, tjener de kvinnelige enhetslederne drøyt 62.000 kroner mindre enn mannlige ledere.

TA TAK I PROBLEMET

Utdanningsforbundet Ringsaker påpeker at lønnsforskjellene blir lagt merke til.

– Det er et altfor stort lønnssprik mellom mannlige og kvinnelige ledere. Ringsaker kommune må nå se på sine lederlønninger, sier Nærbøe.

Han påpeker at den enorme lønnsforskjellen faktisk slår ut på enhetsledere – blant annet rektorer – på samme nivå.

Utdanningsforbundet har også registrert at det blant kommunalt ansatte konsulenter, rådgivere, psykologer og leger er store lønnsforskjeller på menn og kvinner.

MÅ FREMME KRAV

– Hva bør Ringsaker kommune gjøre med lønnspolitikken?

– Det er kun én måte å gjøre noe med dette på om kommunen vil tette lønnsgapet. Det er å ligne ut forskjellene i lønnsforhandlingene, sier Thore Johan Nærbøe.

Utdanningsforbundet har selv prøvd å ta hensyn til at kvinnelige rektorer og styrere i barnehager ligger lavere enn menn i lønnsforhandlinger.

– Vi må kreve mer til kvinner enn menn. Det er ikke alltid vi vinner fram med kravet, sier Nærbøe.

FLERE KRITERIER PÅVIRKER

Assisterende rådmann Espen Hvalby påpeker at det er flere kriterier for lønn.

Samtidig viser statistikken at kvinnelige mellomledere tjener mer enn menn i Ringsaker.

– Innspillet fra Utdanningsforbundet vil bli vurdert når vi nå skal behandle lønnsstrategisk plan, sier Hvalby.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.