Hedmarken tingrett har funnet mannen, som ikke bor i området, skyldig i grovt underslag av drøyt 480.000 kroner, bedrageri av 58.000 kroner, to tilfeller av dokumentforfalsking, tyveri av sju fakturaer og brudd på bokføringsloven.

– Vi skal bli byens beste. Historien skal vi glemme. Det har vi lagt bak oss nå. Nå ligger fokuset på å holde alt på stell og få ting til å fungere og gå rundt.

Ordene tilhørte den dømte mannen i 30-årene som høsten 2015 kom inn som daglig leder for et spisested i Hamar. Han uttalte dette til HA i forbindelse med at han tok over driften. I lengre tid forut for at ryddegutten kom på plass, hadde stedet vært preget av problemer.

Mannen møtte ikke opp til rettssaken i tingretten. I politiavhør har han forklart seg, men ikke erkjent straffskyld, selv om han har erkjent noe av de faktiske forholdene i saken.

HUSLEIE OG DEPOSITUM

Rundt 130.000 kroner av pengene som er underslått, er husleiepenger som mannen skulle utbetale fra selskapet til de som leide ut restaurantlokalene. I stedet gikk pengene til hans egen konto.

Ifølge dommen er mye av disse pengene spilt bort på nettgambling.

Resten av beløpet mannen er dømt for å ha underslått, er penger som skulle gått til å dekke depositum til eiendomsselskapet.

RETT I LOMMA

Retten mener også at fem store bedriftskunder i Hamar som spiste på regning i restauranten er blitt lurt til å betale til sammen rundt 58.000 kroner inn på mannens private konto i stedet for til restauranten. De fikk tilsendt faktura med hans private kontonummer på.

Mannen er også funnet skyldig i å ha forfalsket fakturagrunnlag samt for å ha stjålet cirka 10.000 kroner og sju fakturaer fra restauranten ei desembernatt i 2015.

SJU MÅNEDER

Hedmarken tingrett har satt straffen til fengsel i sju måneder.

I tillegg må han betale tilbake over 480.000 kroner til sin tidligere kompanjong i driften av restauranten.

Mannen er ikke på noen måte lenger tilknyttet den aktuelle restauranten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00