- 2016 var et godt år for BoligPartner, og vi forbedret både omsetning og resultat. Aldri tidligere har vi levert så gode tall. Samtidig har vi fortsatt et stykke igjen før marginene er på et ønsket nivå. Fra en periode med bevisst store investeringer for å sikre vekst, setter vi nå også forsterket fokus på lønnsomhetsutviklingen, sier Mari Skjærstad, administrerende direktør i BoligPartner.

2016 ble det beste året for BoligPartner AS noensinne. Omsetningen økte med 22 prosent til rekordhøye 1,31 milliarder kroner. Selskapets driftsresultat ble også høyere enn noen gang og landet på 42,3 millioner kroner, noe som tilsvarer en økning på 16 prosent fra 2015, skriver selskapet i en pressemelding.

En av Norges største

BoligPartner nådde i 2016 en viktig milepæl i selskapets historie. For første gang passerte BoligPartner 1.000 solgte enheter i løpet av et år, og det med god margin. I 2016 solgte selskapet totalt 1.099 boliger og hytter, noe som er en økning på hele 18 prosent fra 2015.

- Vi har investert betydelig i salgsorganisasjonen vår de siste årene, og det ser vi kaster av seg. Sammen med en stadig sterkere etterspørsel etter våre produkter i markedet, førte dette til at vi i fjor solgte mer enn noensinne. Det rekordhøye salget betyr at vi har med oss en god ordrereserve inn i 2017, sier Mari Skjærstad.

BoligPartner igangsatte 746 boliger i fjor, en økning på 11 prosent fra 2015. Dette gjør BoligPartner til Norges niende største boligbygger.

- Vi fortsetter å ta markedsandeler og klatrer oppover listen over de største boligbyggerne i landet. Dette er viktig da det gir større synlighet, som igjen bidrar til økt konkurranse- og rekrutteringskraft, sier Mari Skjærstad.

Økt hyttebygging

Samtidig med at BoligPartner bygger stadig flere boliger, begynner også satsingen i hyttemarkedet å gi resultater. I fjor solgte selskapet 91 hytter og igangsatte 72.

- Vi opplever stadig økende interesse etter våre hytter, og vi både selger og bygger flere fritidsboliger enn tidligere. Bare hittil i 2017 har vi solgt tre ganger så mange hytter som på samme tid i fjor. Fritidsboligmarkedet er sterkt og vi kommer til å intensivere satsingen vår også i dette markedet fremover, sier Mari Skjærstad.


Om BoligPartner AS:

BoligPartner AS består av 12 egeneide distriktskontorer og et tilknyttet forhandlernettverk bestående av 43 forhandlere. Totalt organiserer selskapet over 450 ansatte, og oppnådde nylig sertifisering som en ”Great Place To Work”-bedrift. BoligPartner AS er også konsept- og grossistleverandør til boligkjeden Norhus. BoligPartner AS er en del av BoligPartner-konsernet som blant annet også eier huskjeden Archihus.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.