• JUBEL: Erik de la Rose, som her feirer en scoring mot Sparta i februar, trives i nytt land og ny by.
    FOTO: Fredrik Olastuen

Da Storhamar røk ut av sluttspillet mot Sparta i mars, hadde Alexander Reichenberg allerede signert for gigantklubben Sparta Praha.

Og etter å ha trent og spilt kampen for hovedstadslaget de siste fire ukene, innrømmer han at nivået er en del høyere enn i den norske serien.

– noen steg opp

– Jeg henger med så langt, men jeg må bite tennene sammen. Det er noen steg opp fra den norske serien, sier Reichenberg til HA-sporten.

Les også: Norge VM-åpner mot Latvia

Erik de la Rose, som produserte 32 målpoeng på 47 kamper for Storhamar sist sesong, måtte vente noe lenger på ny klubb.

Men da nyopprykkede HC Dukla Jihlava kom med et tilbud til ham, var han klar for nye eventyr.

– Jeg trives godt så langt. Byen er ikke stort større enn Hamar, men det er et fint sted, sier de la Rose, som er født og oppvokst i Arvika, og som senere bodde flere år i Leksand.

Backen er lagkamerat med Lars Volden og Nicolai Bryhnisveen. Og det setter han pris på.

– Det er ikke alle her som snakker så godt engelsk, så det er deilig at vi kan snakke med hverandre, sier de la Rose.

Les også: Larrivée roser Thoresen

kuttet to rekker

Reichenbergs Sparta Praha har kommet lenger i forberedelsene til sesongen enn Dukla.

– Vi har vært seks rekker i starten, men nå er vi kuttet ned til fire. Jeg har spilt power play og undertall, i tillegg til få spille sudden, sier Reichenberg.

Etter at laget - som Storhamar-  røk i kvartfinalen, er revansjelysten stor før årets sesong. 

– Alle prater om at vi skal gå hele veien i år. Og vi trener deretter. Det er store krav til klubben, men det liker jeg, sier Reichenberg, som er blitt lagkamerat med fjorårets Frisk Asker-stjerne Vinny Saponari.

– Vinny er ikke den raskeste spilleren, men han han god teknikk, og han vet å komme seg forbi motspillere. Han har også fått en viktig rolle, forteller han. 

HATV: Slik trener Storhamar

storhamar-hjelp

De la Rose og lagkameratene har kun spilt én kamp så langt.

– Vi tapte 2–1 for Olomouc i den første matchen – selv om vi spilte godt. Jeg fikk mye tillit, og jeg følte at det gikk bra, sier han.

Nå får han hjelp fra Hamar til å løfte seg ytterligere.

– Jeg har fått skjær med slip fra Jostein Smeby i Storhamar, så nå regner jeg med å få skikkelig fart på jerna, sier backen med et glis.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.