Det ble en svært munter start på dagen for de åtte Løten-bedriftene som alle hadde søkt om næringsstøtte fra Løten kommune. Bedriftene får mellom 20.000 og 40.000 kroner hver, og pengene skal hovedsakelig brukes til ulike investeringer.

I faktaboksen under kan du se hvor mye bedriftene får i støtte.

Dagens yngste mottaker er Erik Schjerpen Aspen. 27-åringen er utdannet kokk og har jobbet både offshore og på cruiseskip, men nå vil han likevel satse på blant annet vaktmestertjenester og utleie av gravemaskiner og hengere hjemme i Løten – milevis fra nærmeste hav. Med 20.000 ferske kroner i støtte har han plutselig fått noen nye muligheter.

– Overgangen fra offshore til gravemaskiner i Løten, den må du nesten forklare …?

– Jeg startet som offshore-kokk og jobbet turnus, så da hadde jeg mye fri innimellom. Jeg begynte å ta kurs og utføre vennetjenester, og skjønte raskt at jeg kunne tjene en del penger på det. Så da klinka jeg like gjerne i gang mitt eget firma, smiler han.

Vil vokse

Foreløpig er Aspens Utleieservice et lite enkeltmannsforetak, men snart skal det oppgraderes til aksjeselskap. Kanskje blir det også flere folk med på laget:

– Jeg har planer om å ansette én eller kanskje to til. Vi må også bli mer synlige, så denne pengestøtten kommer absolutt godt med, sier han.

– Hva tror du vil være status for bedriften din om et år?

– Da vil jeg trolig ha kuttet ned på offshore-jobben for å satse enda mer på firmaet. Jeg ønsker å utvide og drive mer med blant annet masseforflytning og større oppdrag, sier han ambisiøst.

Kortreist ros

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) er stolt av de lokale gründerne:

– Det gleder meg veldig at så mange har søkt innen kategoriene landbruk og opplevelser. Jeg er veldig stolt av næringslivet vårt, sier hun.

Også Berte Sollerud Helgestad fra Hamarregionen Utvikling roser søkerne:

– Kvaliteten på søknadene er veldig høy. Løtensokningene bør være stolte av det dere får til. Løten har også det høyeste søkertallet i forhold til innbyggertallet, sier hun.

Disse bedriftene får støtte: 

Erik Schjerpen Aspen, Aspens Utleieservice: 20.000 kr.

Julie og Hans Otto Engeloug, Grimset gård: 40.000 kr.

Aina Stormo, Jesperpus: 20.000 kr.

Ingrid Lekve og Jon Karlsen, Mattisrud: 30.000 kr.

Henny Kildahl, Nosim/Karterud gård: 40.000 kr.

Gerd Sletmoen, Løten Nærstasjon: 40.000 kr.

Rita Helen Rønning og Bjørn Åge Gundersen, Sveahjort: 40.000 kr.

Ingvill Sveen og Erik Solheim Røhne, Sveen Vestre: 40.000 kr.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00