All rakfisk fra Slidre Ørretsenter er trukket fra markedet etter funn av listeria-bakterier.

Rakfisken er distribuert og solgt over hele landet, og alle varianter av produktet ble torsdag formiddag trukket tilbake.

Ifølge NTB ber Slidre Ørretsenter AS de som har kjøpt produktene om å kaste disse eller levere dem tilbake til butikken der de er kjøpt.

NTB skriver at de fleste personer tåler bakteriene, men at risikogrupper bør unngå produkter som kan medføre listeriasmitte. Dette gjelder særlig eldre med svekket helse, gravide og personer med nedsatt immunforsvar.

– Etterforskningen fortsetter for å bekrefte kilden og identifisere årsaken til utbruddet, sier seksjonssjef Siv Jorunn Nordlund i Mattilsynet til NTB.

Siden november har 13 personer fått påvist listeriose, og ifølge Mattilsynet er det sannsynlig at rakfisken fra Slidre Ørretsenter er årsaken til utbruddet.

Det er så langt påvist bakterier med lik DNA-profil hos åtte av pasientene, skriver NTB.

HA har snakket med Mads Kjernsholen som er eier og daglig leder ved Slidre Ørretsenter på Trehørningen. Han bekrefter at de trolig er smittekilden.

– Dette er en meget uheldig og beklagelig situasjon fra vår side. Våre tanker går til dem som er rammet. All fisken er allerede trukket fra markedet, og vi oppfordrer alle som har kjøpt våre produkter til å levere dem tilbake der de er kjøpt, slik at man kan få igjen pengene, sier han.

 Har dere funnet årsaken?

– Nei, men det jobbes nå intenst for å finne svar. Vi får hjelp fra innleide konsulenter.

Kjernsholen opplyser at den aktuelle fisken stammer fra Sverige, men at den er bearbeidet og foredlet ved fabrikken i Hamar før distribusjon.

– Vi jobber nå med å finne ut om smitten stammer fra lageret i Sverige eller Hamar. Vi håper å få svar på mandag, avslutter Kjernsholen.

Mattilsynet samarbeider nå med Folkehelseinstituttet, kommunehelsetjenesten og Veterinærinstituttet for å komme til bunns i saken.

Her kan du lese mer om bakgrunnen for saken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00