Lørdag formiddag var besøket noe lavere, og det skyldtes trolig det noe truende været som hang over løtenbygda. Ved 11-tiden begynte det også å regne ganske kraftig, men de fleste av de frammøtte var godt forberedt med regnklær, paraplyer og godt humør.

Arrangør Marte Larsen Tønseth sier det ikke er mye å få gjort med været. Hun er glad for at folk likevel møter opp og koser seg.

- Det gikk veldig bra i går. Vi hadde rundt 9.000 mennesker innom i løpet av dagen, hvorav 800-900 deltok på kveldsarrangementet. I dag er det litt mer utrygt vær, men litt yr går helt greit. Begynner det å bøtte ned, da er det kanskje lettere for folk å holde seg hjemme ...

I et telt ved stasjonen sitter en jury og tygger ivrig på en haug med kortreist spekemat og andre godsaker. I løpet av dagen skal juryen kåre de beste lokale spesialitetene som er levert inn.

- Det er mye bra mat vi skal gjennom, smiler kokk Gjermund Opsahl muntert.

- Det er alltid høyt nivå på innlandsproduktene. Småskalaprodusentene har blitt flinkere til å rendyrke gode og ærlige produkter, roser kollega Per Erik Wilhelmsen.

Lenger ned i Stasjonsvegen finner vi et av de mange salgsteltene. De to damene fra Bakken Øvre forteller om godt besøk og bra salg så langt.

- Fredag var veldig bra. I dag er det ikke like mange folk, men det er ennå tidlig. Rundt lunsj- og middagstider blir det nok mer stress, smiler Evine Westli Andersen.

- Hva betyr regnværet for dere?

- Det er spådd en del regn nå, men det er samtidig lov å håpe på finere vær utover kvelden. Det fine med Løten er at folk møter opp uansett, fortsetter Andersen.

Arrangørene håpet på forhånd på mellom 15 og 20 tusen besøkende. Med fredagens solide start i bakhånd, er det absolutt fortsatt mulig å klare målet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.