– Jeg fikk hakeslepp da jeg fikk brevet fra Namsmannen. Jeg tenkte at vi hadde gått på ei blemme. Nå er jeg sikker på at vi får beholde bilen. Vi gir ikke fra oss bilen om det hagler tollekniver.

Det sier Remo Martinsen (48).

Han er daglig leder for utestedet Heia Hamar.

Tre og en halv måned etter åpningen er han strålende fornøyd med både salget, livet i byen (se undersak) og det meste i livet.

Unntatt Namsmannen i Oslo …

Den gamle bilen

I noen uker har folk i Hamar sett og kommentert den gamle bilen utenfor Heia Hamar på Stortorget.

– Jeg har alltid vært fascinert av slike «food-trucker». Alle byer vil som være urbane må ha en slik, sier Remo Martinsen.

Heia Hamar betalte 180.000 kroner for en 1972-modell Citroën HY – kjøpt i Oslo.

– Den er bare bølgeblikk og har en motor på 50 hestekrefter. Selv om bilen er registrert så er den ikke mye å kjøre på langtur med. Nå skal Ringnes installere tappetårn for øl. Med kjøleskap og det hele så kan vi bruke den for salg av drikkevarer her ute på Stortorget. Kanskje kan vi få ambulerende bevilling og ta den med på tur, sier Martinsen til HA.

Brevet fra Namsmannen

Kort tid etter at bilen var på plass i Hamar kom det brev fra Namsmannen i Oslo med beskjed om at bilen var en del av et oppgjør i en større tvistesak.

– Vi gjorde alt etter boka og sjekket alt fra heftelser til tidligere eiere. Men det viser seg at bilen har vært brukt som delebil. Derfor stemmer ikke chassisnummeret med det Namsmannen var på jakt etter. Etter at vi sendte vår dokumentasjon har vi ikke hørt noe. Derfor håper vi saken er ute av verden for vår del, sier han.

Selger mer enn de trodde

Martinsen forteller at utestedet er godt mottatt og at omsetningen ligger over budsjettet:

– Salget er væravhengig. Nå ser vi at også salget av smørbrødene, og de lages i Frimurerlosjen, begynner å ta av på formiddagene. Vi har allerede noen faste grupper som treffes her for kaffe og smørbrød, sier Heia-sjefen.

– Hvordan ble tilbudet om at folk kunne ta med mat mottatt?

– Veldig bra. Det er ikke ofte det skjer. Men det hender seg at det kommer pizzaer og annen mat fra andre utesteder. Noen ganger henter jeg, sier han og legger til:

Utestedene fikk med seg omtalen i HA: Alle restauranter kom hit med sine menyer

REFSER KRITIKERNE

Remo Martinsen er lei av at folk snakker om at Hamar er en død by.

– Alle sier det, men det er bare tull! Hvem forventer folk at skal fly rundt i gågata her på dagtid?

Driveren av utestedet Heia Hamar fikk med seg HAs artikkel der Ola Myhre sa at han flytter fra Hamar fordi byen er død, og den påfølgende debatten i HA.

Remo Martinsen er lei:

– Jeg er faktisk fryktelig forbannet på dem som sier at Hamar sentrum er dødt. Butikkdamen HA skrev om sist uke (Innerst inne) er et godt eksempel på at det er både folk og handel i sentrum. Den nye lekeplassen i Strandgata er full av folk. Nå som flere har satt ut bord og stoler på torget så er det mer folk her også. Men vi som driver butikk her må bli flinkere til å snakke sammen. Sentrumsforening er vel og bra, men nå må vi som driver butikk prate mindre og gjøre mer, sier Martinsen og legger til:

– Og sentrum blir enda bedre!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00