Hendelsen skjedde på fylkesveg 222 i Stange tirsdag morgen.

Kjartan Waage, som er operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, forteller hva som skjedde:

En patrulje hadde rutinekontroll og skulle stanse en bil. En politimann sto litt ute i vegen for vinke vedkommende inn og få ham til å stanse. Det gjorde han imidlertid ikke.

- Heldigvis klarte politimannen å hoppe unna, sier Waage.

Manøveren til bilisten, som er en mann i 60-årene var ikke med hensikt. 

I følge politiet var han uoppmerksom da han hadde drevet med radioen.

Politiet mener dog sjåføren brøt vegtrafikklovens paragraf 3 som er skrevet slik:

"Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret".

Dermed ble mannens førerkort beslaglagt på stedet - noe mannen selv godtok.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.