Et småfly har styrtet på et jorde like ved Stavsberg barnehage, nord-vest for Olrud i Ringsaker kommune. 

Politiet rapporterte om det første gang like etter klokken 17.00.

TO PERSONER I FLYET

Skadestedsleder Lasse Gyttrup i Innlandet politidistrikt, forteller til HA at det var to personer i flyet som styrtet.De er begge to bekreftet omkommet.

- Vi tror vi vet hvem de to personene er, men identiteten er ikke bekreftet, sier Gyttrup.

Han forteller at øyevitner har sett styrten, men at han ikke kan fortelle hva de har sett.

Klokken 18.00 sendte politiet ut følgende pressemelding:"Flyet styrtet på et jorde mellom Frøbergvegen og Kårtorpvegen, ca 500 meter ovenfor Olrud.  To personer er bekreftet omkommet, og politiet er i gang med varsling av pårørende.  Politiet fikk melding om ulykken kl 16.46 tirsdag ettermiddag. Det er opprettet flyforbud sone 4000 fot i området Hamar flyplass fram til klokka 22.00. Lufthavarikommisjonen og krimteknikere er varslet og på vei til stedet.  Årsaken til ulykken er ikke kjent".

Nabo hørte smell

HA har pratet med Geir Bekken som bor 50 meter fra ulykkesstedet. Han forteller at han hørte et forferdelig smell.

- Det smalt som et helvete. Et mekanisk smell, sier Bekken.

Han satt i stua da flyet gikk i bakken.Bekken løp til ulykkesstedet, men da var allerede flere i nabolaget på plass. Bekken sprang opp på vegen igjen for å guide ambulanser til stedet.

- Det var helt stille etter smellet, sier Bekken.

HA var på plass på Hamar flyplass på Stavsberg like etter ulykken. Der var det flere fra flymiljøet, men tydelig preget ønsket de ikke å snakke med pressen om det som hadde skjedd.

Flyforbudsone

Det er opprettet flyforbudsone 4000 fot i området Hamar flyplass frem til kl 2200.

På ulykkesstedet er det store mengder med mannskap fra nødetatene. To brannbiler har kjørt ut på jorde og flere ambulanser står i et boligfelt 100 meter fra ulykkesstedet

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.