Da politiet snakket om pågripelsen av Janne Jemtlands ektemann sent fredag kveld, ønsket de ikke å kommentere hva som førte til et gjennombrudd i saken. Men HA kan avsløre at politiet gjorde et superinteressant funn som det ble satt store ressurser inn på å få analysert raskt.

FANT SUPERSPOR

Da politiet kom til Jemtlands bolig med Kripos og krimteknikere fra Innlandet politidistrikt like etter klokka 11 fredag formiddag, satte de i gang med en omfattende krimteknisk undersøkelse.

Under påskudd som en tredjemannsransaking, siden ektemannen ikke var siktet enda, gikk krimteknikerne til verket med kjent nøyaktighet og nitidighet.

FLØYET TIL OSLO

Det hastet med å få analysert funnet politiet hadde gjort. HA får opplyst at supersporet ble fløyet til Oslo og analyset. Bare få timer etter ble Janne Jemtlands ektemann pågrepet uten dramatikk i Brumunddal sentrum.

Politiet ønsket fredag kveld ikke å kommentere noe rundt konkrete funn under ransakingen, ut over at pågripelsen bunner i funn politiet gjorde i boligen og som kan knytte mannen til å ha drept den 36 år gamle tobarnsmoren.

Tidligere i saken har politiet i Ringsaker kjørt til Oslo for å få DNA-analysert blodspor som har vist seg å tilhøre Janne Jemtland. Det kan ikke utelukkes at det var et nytt blodfunn som ble analysert av politiet fredag ettermiddag som utløste pågripelsen av ektemannen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.