For NRK hadde knapt rukket å slå av TV-kameraene før det ble ropt etter mer i fjor sommer.

– Allerede da vi så oppslutningen på Skibladnerbrygga og Koigen i Hamar på fredag, så vi at dette var noe vi må gjenta, sa Hamar-ordfører Einar Busterud til HA 19. juli i fjor.

HER kan du lese vår store reportasje fra sist lørdag - under overskriften "Hva skjedde etter Skibladner?"

Og han var ikke den eneste som lot seg rive med. Reiselivssjefene på Hamar, Gjøvik og Lillehammer sa det samme, og gikk langt i å antyde at de ville møtes til samtaler utover høsten. Nå kan HA avsløre at det jobbes med et stort prosjekt, men foreløpig holdes kortene tett til brystet. Men litt kjøtt på beinet er det mulig å få.

– Lykkes vi med dette konseptet, så har vi fått til noe stort. Vi håper det kan se dagens lys i 2018, sier reiselivssjef Merethe Sandum i Hamarregionen Reiseliv til HA.

MØTTES I MOELV MANDAG

Mandag var hun samlet i Moelv sammen med kollega Arne-Jørgen Skurdal i Gjøvikregionen Hadeland Ringerike Reiseliv og Stein B. Olsen, arrangementsansvarlig hos Visit Lillehammer.

Nøyaktig hva trioen skulle snakke om ved Mjøsbrua, ville de ikke røpe, men Sandum bekrefter at det nye prosjektet henter inspirasjon fra uka med Skibladner.

– Reiselivet har ikke hatt et rykte for å samarbeide godt, men takket være det som skjedde i fjor, har vi et veldig godt samarbeid nå, forteller Sandum.

– greier NÅ å tenke større

Også kollegene fra Oppland virker optimistiske til å kunne samles rundt en ny folkefest med Mjøsa som sentrum.

– Vi greier nå å tenke større, og oftere og oftere tenke på et mjøssamarbeid, sier Skurdal fra Gjøvik på veg inn i møtet.

– Innlandet blir tettere og tettere. Vi har mange felles utfordringer og blir sterkere av å stå sammen, understreker Olsen fra Lillehammer.

Sandum kan fortelle at det pågår flere prosjekter parallelt.

– Vi har også studenter fra Høgskolen på Lillehammer som sitter og jobber med et konsept knyttet til akevitt-historien rundt Mjøsa, sier hun.

kongeparet og tog

Men før det eventuelt blir en reprise av jubelsommeren 2016, skal det i 2017 satses tungt på å markedsføre Innlandet under kongeparets jubileumsferd. Kongen og dronningen er innom de to fylkene fra 11. til 14. juni.

I tillegg skal det snekres et opplegg rundt NRKs sommertog, som skal farte rundt i regionen i uke 28, 29 og 30.

Så får vi se hvilken fest som kan stå på menyen sommeren 2018, og om det blir en tradisjon.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00