Det er åttende året Bjørg Fuglebrenden er primus motor for strikkekafeen på Løten Nærstasjon. Det har blitt en fast kjerne som møter opp annenhver torsdag for strikking og skravling, men det kommer stadig noen nye til, noe Fuglebrenden setter pris på.

– Jeg synes det er fryktelig artig at det kommer så mange, smiler hun.

Nye idéer og sosialt samvær

Gunn Solveig Molstad er en av de faste deltakerne.

– Det er fint å treffe folk som har samme interesse som seg selv, å drikke kaffe, skravle og få nye idéer. Vi låner litt mønster av hverandre, sier hun.

Molstad synes også det er fint at det skjer noe på stasjonen på kveldstid. Innehaver Gerd Else Sletmoen setter pris på strikkegjengen.

– Jeg synes det er kjempekoselig at de er her. Siden jeg starta her i 2016, har det økt på med damer. Det er hyggelig at vi kan bruke Nærstasjonen til noe annet enn vanlig kafé, at det kan bli en møteplass for mange forskjellige grupper. Også er det viktig at løtenfolk møter opp og støtter opp om det som skjer i bygda, sier hun.

KARER ER VELKOMMEN MED

Damene på strikkekafeen er flinke til å møte opp. Det er kanskje noe med stemningen her som gjør det ekstra trivelig å strikke. Her kan man lære nye teknikker av andre, man kan få idéer til nye prosjekter, eller man kan skravle mest og strikke litt mindre.

Før hver ferie har de en avslutningskveld med mat og drikke.

– Sjøl om vi har god mat og drikke, så har vi med oss bønningen, smiler Fuglebrenden.

Hun er storfornøyd med å få være på Nærstasjonen.

– Her får vi så god pleie med gode kaker, konstaterer hun.

Selv om de fleste kommer fra Løten, har også folk utenbygds fra kommet til Nærstasjonen for å strikke.

– Vi har hatt folk fra både Stange og Elverum her. Også fra Danmark og Tyskland, forteller damene.

Ja, for det er damer som møtes på strikkekafeen.

– Vi ønsker oss kara. Kan dom ikke strikke, så kan dom lære, humrer Fuglebrenden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.