Grytidlig i morges ble ulven som sannsynligvis har drept om 100 sauer og lam på Toten skutt.

I Ringsakfjellet herjer fortsatt en bjørn og en ulv selv om det har vært stille noen dager nå. Jakta fortsetter, men bare noen få dager til. Det er imidlertid stor sannsynlighet for at jakta på både en bjørn og en ulv vil bli forlenget.

Fredag formiddag ble det funnet et lam som var ihjelrevet like ved ei hytte på Rømåsen.

- Var dette også drept av ulv eller bjørn?

- Nei, dette var ikke drept av verken ulv eller bjørn, sier rovviltkontakt Olaf Tørudbakken.

Olaf Tørudbakken, som er rovviltkontakt i Ringsaker forteller at de bare for noen få dager siden fant ytterligere fire lam som var tatt av bjørn i Blæka-området.

- Disse dyrene var ikke nylig blitt drept, men vi regner med at både bjørnen og ulven fortsatt er i området, sier Tørudbakken.

- I området ved Endelausa går det jo mellom 80 og 100 reinsdyr. Både bjørnen og ulven kan jo ta seg noen dager der for å finne mat, og derfor kan det være mange dager mellom hver gang de jakter på sauer og lam i andre områder i Ringsakfjellet, sier Olaf Tørudbakken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.