Natt til onsdag endres kjøremønsteret på E6 og Fv. 84 (Furnesvegen) over Bergshøgda i Ringsaker. Omkjøringen innebærer samtrafikk mellom de to vegene, ved at E6-trafikken ledes inn på Furnesvegen i noen hundre meter før den går over i en midlertidig omkjøringsveg rett nord for Bergshøgda.

Omkjøringen innebærer at trafikantene må gjennom to midlertidige rundkjøringer for å komme forbi Bergshøgda.

– Dette blir en av de mer omfattende omkjøringene som kommer i løpet av høsten. Samlet sett passerer omtrent 26.000 kjøretøy over Bergshøgda per døgn, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Omleggingen kommer til å vare fram til og med desember.

– Totalentreprenøren har valgt denne løsningen når de nå skal gjennomføre arbeidene med nye E6 over Bergshøgda. Trafikkløsningen blir slik fram til jul, sier Moshagen.

Den nye firefelts E6-strekningen over Bergshøgda skal stå ferdig sommeren 2020.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.