• TAUS LOKALLEDER: Mens Erna Solberg og politikere flest kommenterer Thommessens avgang sier Knut Fangberbet at det er unaturlig for han å gi noen kommentar. Her er de to på et arkivbilde fra en hockeykamp.
    FOTO: FREDRIK OLASTUEN

– Jeg har fått beskjed om at Kristelig Folkeparti har trukket sin støtte til meg som stortingspresident, og vil selvfølgelig derfor gå av i den rollen. Jeg vil derfor legge til rette for at vi innen kort tid kan få valgt en ny president, sa Olemic Thommessen før Stortinget gikk i gang med dagens agenda.

Etter det NTB får opplyst har Kristelig Folkeparti gitt beskjed til Høyre om at partiet ikke lenger har tillit til Thomessen etter byggeskandalen på Stortinget og de enorme kostnadsoverskridelsene.

TAUST FRA HAMAR

Hamar Høyres førstemann, varaordfører Knut Fangberget svarer slik da HA ber om hans kommentar til avgangen:

- Det er ikke naturlig for meg å kommentere dette, skriver Fangberget i en SMS til HA.

RINGSAKER SVARER

Rune Øyggarden, mangeårig framtredende politiker for Høyre i Ringsaker, skriver det slik i en SMS:

"Olemic hadde ansvar for utbyggingen som var satt i gang under en rød/grønn regjering. Dengang ble det besluttet at statsbygg ikke skulle styre byggeprosjektet. Det var åpenbart feil. Når kostnadene i prosjekt sprakk så mye måtte ansvaret plasseres."

KREVD AV FLERE

Flere partier har krevd Thommessens avgang etter den siste byggesprekken på nesten 500 millioner kroner. Siden regjeringspartiene har stilt seg på Thommessens side, var KrFs stemmer som blir avgjørende. Trolig er det de siste redegjørelsene rundt Thommessen rolle som byggherre som har ført til at KrF ikke lenger kan ha tillit til ham som stortingspresident.

– Byggesaken er og har vært en vanskelig sak for Stortinget. Jeg håper at det at jeg nå går av kan bidra til at vi får ro rundt saken og brakt den videre i så måte, sa Thommessen

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.