Både onsdag og torsdag begynte det å brenne langs jernbanelinja mellom Løten og Elverum. Brannen skyldtes riktignok gnister fra et tog, men likevel: De siste dagenes supervær og høye temperaturer har gjort det ganske så tørt rundt omkring i skog og mark.

Fredag ble skogbrannfaren i vårt område justert opp fra grønt til gult farenivå.

Det innebærer at folk må være forsiktige med bruk av åpen ild utendørs.

I skrivende stund er skogbrannfaren i Hedmark størst i Kongsvinger, Nord-Odal og Hamar. YR.no finner du hele den detaljerte oversikten.

Finværet ser for øvrig ut til å fortsette en stund til: Lørdag er det meldt rundt 25 grader og strålende sol i Hamar. Deretter skal søndag og den kommende uka preges av lettskyet vær og noe lavere temperaturer.

Med unntak av en liten regnskyll søndag kveld, varsler YR-meteorologene null millimeter nedbør den kommende uka.

Fortsetter det slik, kan farenivået fort måtte justeres opp fra gult til oransje nivå.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.