Odd R. Antonsen ble 80 år gammel. Han døde etter lengre tids sykeleie.

Han trakk seg tilbake for fire – fem år siden. Slått ut av sykdom. Bandet hans, Odd R. Antonsens Storband, ble derfra ledet av en av hans sønner, Tom Erik Antonsen, og Olav Slagsvold.  For to og et halvt år siden ble det stiftet en egen forening, med eget styre, med en musikalsk ledelse og med et musikkutvalg. Det aller første årsmøtet ønsket var å gi en ærespris til Odd R. Antonsen.

Stas med øvelser

Hovedpersonen takket, da han ble fotograf hjemme på eget kjøkken: - Jeg synes det er hyggelig. Det er stas, sa Odd R.

Han ble spurt om hva han selv ville trekke frem fra tida med storbandet, og han svarte at det hadde vært stas både med konserter med store solistnavn – men også med alle øvelser sammen med bandmedlemmene hjemme på Ridabu.

Odd R. Antonsen mottok allerede i 1985 sin første pris. Han var da den yngste som noensinne hadde fått Norges Musikkorps Hederspris. Han har mottatt Under Brua-prisen, Hedmarksprisen – og Norsk Jazzforums Storbandpris.

Ser unge musikere

I Norsk Jazzforums begrunnelse for Storbandprisen het det blant annet:

«Han har en evne til å se unge musikere som har et potensial, og han tar dem med til storbandet for å observere sjangeren. Dette har resultert i flere gode jazzmusikere til norsk musikk».

Odd R. Antonsen har gitt ut mange album med sine orkestre og band. De aller fleste som har noe med musikk å gjøre i Norge kjente til Odd R. Antonsen.

Alle de tre sønnene hans, Tom Erik, Jens Petter og Ole Edvard, er i toppdivisjonen innen musikk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.