Onsdag sendte Statens vegvesen ut en pressemelding vedrørende søndagens loppemarked i Strandgata. Vedlagt var et kart som viste soner for hvor folk kan stille seg opp med boder og ikke.

På kartet kunne det se ut som om det var totalforbud mot å stille seg opp med boder på begge sider av Strandgata samt langs gangstien som går langs det store staudebedet langs jernbanen.

Misvisende kart

I så fall hadde det blitt lite loppestemning igjen på søndag. Grunnlegger av loppemarkedet Linn Byberg sier til HA at kartet et litt misvisende.

– Folk kan stå på nordsiden av Strandgata langs husveggen i en bredde på to meter. Utenfor der må det være gangsone for fotgjengere. Fortauet i Strandgata er veldig bredt, så dette kommer til å gå helt fint, sier Byberg.

Hun har fått en mengde med henvendelser etter pressemeldingen.

Aha-rigging

Akkurat kommende søndag vil det ikke gå busser i Strandgata. Det skyldes den forestående Aha-konserten og riggingen til den. På de resterende loppemarkedene i høst skal bussene gå i Strandgata som vanlig.

Strandgata vil være åpen for biltrafikk som vanlig søndag, men i og med den nevnte riggingen vil strekningen foran Basarbygningen være stengt bort til Tapasrestauranten.

Parken

I Strandgateparken kan folk stå med bodene sine på alle gressflater.

– Vi har gjennomført denne organiseringen to ganger, og det har fungert fint. Det fører til at det blir flere boder i Strandgateparken, og der er det veldig god stemning, sier Byberg.

– Kommer til mange til søndagens loppemarked?

– Jeg får mange henvendelser fra folk som vil komme, så jeg tror det blir et bra oppmøte. Det er viktig at trafikksikkerheten blir godt ivaretatt, sier Byberg.

Tidligere loppemarkeder har samlet flere tusen mennesker fra et stort omland til Hamar.

KUNNE VÆRT TYDELIGERE

Planlegger Stig Floberghagen i Statens vegvesen opplyser at kartet vegvesenet har sendt ut viser at det ikke kan plasseres boder og andre hindre på fortau vist med rødt.

- På nordsiden er det vist noe areal i blått inntil vegglivet. Der kan boder og plasseres. Vi er enige i at kartet kunne vært enda tydeligere med de blå områdene/ mulighetsrommet på fortauet på nordsiden. På  sørsiden tilsvarende blått i parken ut mot fortauet og gruset gjennomgående turveg/ fortau. Føringene er utarbeidet i fellesskap Statens vegvesen, kommunen og initiativtaker Byberg. Føringene gis med hensyn til fremkommeligheten og tilgjengeligheten til alle trafikanter som ferdes i Strandgata, spesielt myke og trafikanter med spesielle behov ( universell utforming). Vi vil forbedre kartet til senere hvis det viser seg nødvendig, opplyser Floberghagen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.