Mandag skriver fagbladet Motor om den nye Mjøsbrua som skal bygges mellom Moelv og Biri.

Nye Veier antyder at brua kan bygges for 1,5 milliarder kroner.

Statens vegvesen offentliggjorde i fjor at ei bru i tre vil være omtrent like dyr som ei bru i betong, og at trebru også er teknisk mulig å bygge.

Ingen garanti for norsk tre

– Nye Veier har ingenting imot trebru dersom dette er konkurransedyktig, sier Nye Veiers prosjektdirektør Øyvind Moshagen til Motor.

Nye Veier har allerede fått mange henvendelser fra internasjonale bruentreprenører som vil bygge i Innlandet.

– Med et trebrukonsept vil det komme sterke aktører fra Europa med i konkurransen. Det er ingen garanti for norsk treverk. Det kan heller ikke stilles krav om det, sier Moshagen til Motor.

Han minner om at ei trebru uansett kun vil inneholde en relativt liten del treverk:

– I de utredningene som har vært laget til nå består en trebru av kun 15–20 prosent tre og resten betong, sier han til Motor.

Stiller strenge krav

I en tekstmelding til HA utdyper Moshagen at blant annet både klimautslipp, kostnader og selve brukonseptene vil bli grundig vurdert når de ulike entreprenørene neste år skal levere sine anbudsforslag.

Konkurransen vil kunne bli utlyst våren 2019.

Moelven er blant bedriftene som allerede nå jobber med å presentere en bruløsning.

LES OGSÅ: Norges største asfaltjobb starter på Hedmarken

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.