Sundby ga alt i kampen om gullet han så lenge har lengtet etter, men han klarte ikke å riste av seg de mest spurtsterke konkurrentene på slutten av løpet i fristil.

Alex Harvey fra Canada var overlegen på oppløpet og tok gullet. Russeren Sergej Ustjugov tok sølvmedaljen, mens hjemmenasjonen kunne juble for bronse ved Matti Heikkinen.

Sundby startet sin langspurt omtrent to kilometer før mål. Mange løpere falt av, mens seks mann var med i kampen om medaljene. Briten Andrew Musgrave ble nummer fire, mens Sjur Røthe endte på 6.-plass.

Gløersen-rykk

Anders Gløersen rykket fra feltet alene tidlig i løpet, men ble tatt igjen etter å ha gått ensom i tet i elleve-tolv kilometer. Han ledet på det meste med drøyt tjue sekunder.

– Det var kjemperaske forhold, og jeg tenkte at jeg skulle gå hardt slik at de andre på laget kunne spare seg litt. Jeg er egentlig fornøyd med måten jeg løste det på, men jeg hadde ikke krefter igjen på slutten, sa Gløersen til NRK.

Han endte sist av de norske herrene på 11.-plass. Tittelforsvarer Petter Northug ble nummer 8, mens Hans Christer Holund tok 10.-plassen.

Mangler gullet

Sundby har aldri tatt medalje på 50 kilometer i mesterskap og har heller ikke individuelt gull. Det er blitt to sølvmedaljer i Lahti, mens han også var med på gullaget på stafetten fredag.

Særlig Ustjugov har plaget nordmannen under årets VM. Russeren avgjorde en intens duell mellom de to på 30 kilometer skiathlon, og i tillegg har han tatt gull på lagsprint og sølv på både sprint, stafett og 50 kilometer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.