Norge-Ungarn 30-22

Denorske håndballjentene åpnet VM med å sjokkbehandle Ungarn fullstendig.

Nora Mørk herjet på vei mot 30-22-seier lørdag og fikk følge av keeper Katrine Lunde. Alt satt for Norge de første sju minuttene. Da hadde et aggressivt forsvar presset Ungarn til hele fem tekniske feil. Det ga rom for kontringer, og Mørk klinte også inn et skudd med fart opp mot 100 kilometer i timen.

Ungarerne ble taklet knallhardt, på grensen til det brutale innimellom. Kroppsspråket hos Ungarn lyste tidlig: Dette blir ikke så gøy. Det sto 13-5 på tavla etter 18 minutter, og det hadde vokst til 21-11 da Ungarns spillere småsvimle tuslet i garderoben ved pause. Det var konturene av et meget sannsynlig mesterlag som viste seg fram i beste TV-sendetid lørdag. Ungarn er ikke noen gullkandidat, men et lag som sjelden så til de grader lar seg bli ydmyket. Norges første 30 minutter er oppe på topp-5 når det gjelder superomganger siden gjennombruddet i 1986.

Dominerte

Mesterskapsdebutant Kari Brattset tok grådig for seg både i forsvar og angrep. Hun var oppe i fire mål allerede etter 15 minutters spill. Lagene møttes for en uke siden i en turnering på Sotra.

Da var det jevnere enn i lørdagens kamp. Den var langt på vei avgjort etter sju minutters spill. Norge har tidligere VM-gull fra mesterskapene i 1999 (Norge), 2011 (Brasil) og 2015 (Danmark). Blir det fire nå? Ja, etter det laget viste fram i perioder mot Ungarn, så sank favorittoddsen til godt under to ganger pengene.

Lett

Veteranen Lunde fikk en glimrende start på VM. Hun reddet¨mye store deler av 1.-omgangen og fortsatte etter pausen. Henne lyste det virkelig form av. Bredden i Norges tropp er best i mesterskapet.

Etter 22 minutter kom Heidi Løke inn for Brattset, mens Emilie Hegh Arntzen erstattet Veronica Kristiansen. Annenomgangen ble mer langt mer variabel fra Norge med flere spillerbytter og sentrale navn mye på benken.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har en del å velge i.

Norge står med hele seks gull på ni mesterskap under islendingen. Han overtok fra Marit Breivik sommeren 2009.

Norge fortsetter VM mot Argentina søndag. Argentinerne klarte seg rimelig bra
mot Tsjekkia lørdag. Det ble tap med «bare» 22-28. I de tre siste gruppekampene
venter Polen, Tsjekkia og til slutt Sverige for Norge. Etter puljespillet går
VM videre med rene cupkamper fra åttedelsfinalene. (©NTB)

Norge– Ungarn 30-22 (21-11)

3620 tilskuere

Norge: Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø – Emilie Hegh Arntzen 2, Veronica Kristiansen 2, Heidi Løke 3, Stine Skogrand 1, Vilde Mortensen Ingstad, Nora Mørk 7, Stine Bredal Oftedal 4, Kari Brattset4, Helene Gigstad Fauske, Emilie Christensen, Amanda Kurtovic, Camilla Herrem 3, Sanna Solberg 3, Marit Røsberg Jacobsen 1. Toppscorer Ungarn: Noémi Háfra 4.

Dommere: Line Hansen/Karina Christiansen, Danmark.

Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Ungarn 3 x 2 min.'

Norge møter Argentina søndag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.