Håvard Holmefjord Lorentzen (500 m), Sverre Lunde Pedersen (5000 m) og Ida Njåtun (1500 m) gikk inn til hvert sitt gull i skøyte-NM enkeltdistanser fredag.

OL-mester Lorentzen tok seg greit av den første tittelen i mesterskapet i Vikingskipet. Som de andre distansevinnerne gikk han i siste par, og han tok seg i samløp av sølvvinner Bjørn Magnussen og slo ham med 16/100 sekund.

Sverre Lunde Pedersen slo Håvard Bøkko med nesten seks sekunder i siste par på 5000 meter og henviste Hol-løperen til sølvplass. Pedersen noterte 6.30,40, mens Bøkko med 6.36,18.

Njåtun ble første kvinnelige mester i helgens NM. Hun gikk inn til 2.01,02 og var drøyt halvannet sekund foran tiden sølvvinner Ragne Wiklund noterte i paret før.

Mesterskapet fortsetter lørdag med 500 meter kvinner, 1500 meter menn og 3000 meter kvinner, og det avsluttes søndag. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.