De fleste klagene er allerede kjent gjennom mediene, og de kommer både fra dem som mener at antallet er for høyt og dem som mener enda flere ulver burde kunne skytes i lisensjakta.

Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold vedtok tidligere i sommer at inntil 36 ulver kan tas ut i jakta 2017/2018. Mandag gikk klagefristen ut, og det er altså kommet inn ni klager, ifølge NRK.

Rovviltnemndene møtes på nytt i august for å behandle klagene. Dersom vedtaket blir stående, er det Klima- og miljødepartementet som er siste klageinstans, og statsråd Vidar Helgesen (H) som får siste ord, akkurat som i fjor.

Ulike bondeorganisasjoner, Norskog og Norges Jeger- og fiskerforbund er blant dem som mener antallet ulv som kan skytes, er for lavt. Naturvernforbundet, WWF og foreningen våre rovdyr er blant dem som har motsatt syn på saken.

Helgesen stanset i fjor rovviltnemndenes vedtak om jakt innenfor ulvesonen, noe som skapte voldsomt rabalder.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.