Klokken er 13:34. Regiontoget i retning Hamar ruller langsomt ut fra Oslo S.

Om bord i bakerste vogn sitter en haug med representanter fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), politikk og næringsliv.

Blant passasjerene finner vi kjente navn som regiondirektør Åge Skinstad (NHO Innlandet), NHO-direktør Kristin Skogen Lund, Anette Trettebergstuen (Ap), Tor Andre Johnsen (Frp), Oddbjørn Maurdalen (Furnes Jernstøperi), Tore Lie (Ring Mekanikk) og Geir Bjørke (GK Rør).

I løpet av togturen mot Hedmarken er hensikten å belyse viktigheten av rask jernbaneutbygging, og hvilke fordeler lokale bedrifter vil oppnå som følge av dette.

Åge Skinstad er opptatt av fortgang i utbyggingen for å sikre smidig transport mellom Innlandet og hovedstadsområdet.

- Vi er opptatt av både passasjer- og godspakke. Utbygging av dobbeltspor gjennom Stange, Hamar og Ringsaker er veldig viktig for å sikre god flyt og konkurranseevne i vår region, sier han.

I tillegg mener Skinstad at elektrifisering av strekningen fra Hamar til Elverum og videre til Kongsvinger vil være svært viktig for transport av gods i retning Sverige og utlandet.

NHOs regiondirektør mener samtidig at jernbaneutbygging handler om mye mer enn bare Innlandet.

- Dette er av stor nasjonal betydning. Derfor er vi glad for å ha med oss Kristin Skogen Lund her i dag, sier han.

Skinstad har inntrykk av at alle politikerne ønsker å bygge jernbane.

- De kappes bare om hvor fort de vil bygge. Vi i NHO vil i hvert fall ha bygging så fort som mulig, smiler han.

Idet toget passerer Gardermoen er stemningen god. NHO er i gang med å montere et lerret for å vise fram hvor viktig jernbanen er for innbyggere og næringsliv i Innlandet. De ulike bedriftene fra Stange, Ringsaker og Lillehammer skal nå få anledning til å presentere sine virksomheter.

Vi oppdaterer med siste nytt fra togturen utover ettermiddagen!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.