Det melder TV2.

Tv-kanalen omtaler en dom som 2. juli falt mot en 32 år gammel kvinne i Oslo tingrett.

Hun skal ha mottatt dagpenger i litt over et år. Gjennom et elektronisk meldekort oppga hun selv hvor mange timer hun hadde jobbet og tjent ved siden av støtten hun mottok.

I perioden meldte hun inn at hun jobbet 137 timer, mens retten i stedet konkluderte med at hun hadde jobbet 1036 timer.

Kvinnen ble i Oslo tingrett dømt for grovt bedrageri og for å ha avgitt falsk forklaring. Retten konkluderte med at hun med vilje hadde bedratt Nav for 200.000 kroner.

I en annen lignende dom avgitt 17. juni i år ble en 42 år gammel mann funnet skyldig i å ha svnidlet nav for nærmere 150.000 kroner, med ubetinget fengsel i 40 dager som straff.

Til TV2 sier statssekretær Guro Angell Gimse i Arbeids- og sosialdepartementet at misbruk av velferdsordninger er et alvorlig brudd på tilliten mellom staten og befolkningen.

– Penger som kunne vært brukt på mennesker som virkelig trenger det går i stedet i lomma på personer som bevisst jukser og trikser med våre felles velferdsmidler. Dette misbruket går på bekostning av andre tjenester i Nav-systemet, og det er alvorlig, sier Gimse.

Ole Johan Heir er direktør for kontroll og forvaltning i Nav.

– Gjengangeren i disse sakene er at de fleste har jobbet og hatt inntekt uten å informere NAV, sier Heir til TV2.

637 personer ble anmeldt for ha svindlet for til sammen 90 millioner kroner i 2018.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.