Ernes-Skaug sluttet som leder av Nav Hamar i forrige uke.

Han har nå permisjon fra Nav og starter 1. mars neste år opp i en ny stilling i Nav Hedmark.

Kommunikasjonsansvarlig Unni Dalsegg ved Nav Hedmark oppgir årsaken til fratredenen at det har vært krevende å være Nav-leder over tid, i tillegg til at han nå har en ny familiesituasjon.

Heidi Lilleslåtten er konstituert som leder for Nav Hamar. Nav Hamar starter nå prosessen med å lyse ut etter en ny leder for Nav-kontoret.

Overskridelser

Nav Hamar har gjennom mange år slitt med å holde sine budsjetter.

Hamar har utmerket seg på sosialhjelpsstatistikken ved høye sosialhjelpsutbetalinger i mange år. I økonomirapporten for oktober melder Nav om et overforbruk på fem millioner kroner for hele 2016. Rapporten ble tatt til orientering av formannskapet onsdag.

– Har budsjettoverskridelsene vært medvirkende til at Ernes-Skaug nå slutter?

– Vi på statlig side i samarbeidet om Nav Hamar har vært fornøyd med jobben Skaug har gjort, sier Dalsegg.

Takker Skaug

Også Familie- og levekårssjef i Hamar kommune Anne Olen Aasen er fornøyd med jobben Ernes-Skaug har gjort. Han har vært leder for Nav Hamar siden 2009.

– Han har gjort mye bra arbeid med å få ned sosialhjelpsutgiftene, og Nav Hamar er inne i en positiv utvikling. Samtidig er vi ikke i mål. Ernes-Skaug ønsket selv å få gå av som Nav-leder. Dette er en krevende jobb, sier Aasen.

HA har bedt Ernes-Skaug om en kommentar, men han svarer tilbake at vi må kontakte Unni Dalsegg eller Bjørn Lien i Nav Hamar.

Opptatt av arbeidsretting

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud i Hamar kommune kom fra stillingen som tjenestedirektør i Nav, og HA vet at nettopp den bakgrunnen var meget interessant for ansettelsesutvalget.

I sitt tiltredelsesintervju med HA 2. oktober 2015 spurte HA Gudbjørgsrud om hva han tenkte om at Hamar i 2013 brukte 31 millioner kroner mer på sosialhjelp enn sammenlignbare kommuner.

– At arbeidsrettingen av brukere ikke er god nok. Allerede er det tatt noen grep i Nav og lagd en ny organisering. Det er ingen grunn til at Hamar skal ligge over sammenlignbare kommuner. Dette vil jeg vie høy oppmerksomhet og jobbe særskilt med, sa Gudbjørgsrud i intervjuet som ble gjort på hans første dag som rådmann i Hamar.

Det er ventet en rapport fra Østlandsforskning som skal belyse årsaker til økte utbetaling av sosialstønad i Hamar og de andre kommunene på Hedmarken. Det er ventet ytterligere tiltak i Hamar etter at rapporten foreligger.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.