Kjører du på saltet vei får dekkene dine dårligere veigrep. Saltet binder nemlig veistøv og annen skitt fra veien. Det skriver NAF i en pressemelding fredag morgen.

– Da blir det en glatt overflate på dekkene som gjør at du lettere mister kontrollen når du kommer på snødekte eller isete veier. Derfor er det lurt å vaske dekkene ofte, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Mange av oss kjører på saltede veier i hverdagen og tenker ikke på at dekkene på bilen da får dårligere egenskaper. Det er vel verdt å bruke noen minutter på å vaske dekkene, gjerne én til to ganger i uka, skriver NAF.

– Det aller beste er å gjøre det skikkelig med varmt vann og bilsjampo. Da får man vasket dekkene ordentlig. Om du ikke får vasket dekkene skikkelig så ofte, er det lurt å i hvert fall spyle de med rent vann ofte, sier NAF-rådgiveren.

På vei til hytta eller andre lengre turer, er det en blanding mellom saltet vei og realt vinterføre. Når du kommer fra saltet til usaltet vei er det viktig å tenke på at veigrepet kanskje ikke er så godt som du tror.

– Et godt tips er å ha en boks med dekkrens i bilen. Stopp på første sted det er mulig når du kommer over på usaltet vei, og spray rensen på dekkene. Da får du en tryggere tur dit du skal, avslutter Sødal.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.