At plassen er utnyttet til fulle inne i lokalene på Hamar vest, kan en ikke komme bort fra.

– Vi er en brustadbu på 99,8 kvadratmeter, sier Westlie Olsen.

Inne i de snaut 100 kvadratmeterne har kjøpmannen likevel fått plass til alt det viktigste en kunde kan være på jakt etter.

– Konseptet er rettet mot lunsjkunder i ukedagene. Vi har et ganske godt utvalg av ferdigsmurt. I helgene har vi også søndag som åpningsdag, sier kjøpmannen.

Fra ridabu til hurtigruta

Det er ikke tilfeldig at båtmetaforen blir tatt i bruk. Westlie Olsen har nemlig maritim bakgrunn.

– Jeg er utdannet som servitør på Hurtigruta, sier Hamarsingen som begynte sin dagligvare-karriere som 14-åring på Rimi Ridabu. Han jobbet også i mange år på Rimi Børstad, helt fram til kjeden ble kjøpt opp av Coop.

Westlie Olsen har hatt flere roller i bransjen, og jobbet også i en periode som frukt- og grøntkonsulent.

– Jeg brenner for frukt og grønt. Jeg er meget fornøyd med utvalget vi har her.

– Det eneste vi har fått spørsmål om fra kundene til nå, er hvor de finner ingefær og mango. Det har vi ikke inne enda, men det kommer også til helga, sier han fornøyd.

Godt plassert

Butikken i Storhamargata ligger omtrent fem minutter i slentretempo unna Stortorget, og det er enda kortere avstand til Koigen og strandpromenaden.

– Jeg synes butikken er veldig godt plassert, mener kjøpmannen selv.

– Vi skal jobbe hardt for å være nærbutikken på Hamar vest.

Dagligvarehandelen har ni ansatte, og det omregner Westlie Olsen til omtrent tre og et halvt årsverk.

Den minste kjeden

Den nye brustadbua er den første i Coop Marked-kjeden som etablerer seg på Hamar. Ellers på Hedmarken finnes det en tilsvarende butikk på Ilseng, deretter må du helt nord til Sørskogbygda, eller sør til Tangen for å finne butikker i kjeden, som er den minste i Coop-konsernet med omtrent 380 filialer i Norge.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.