Dæhli vant, sammen med Eskil Kinneberg og Olav Lundanes VM-gull på stafetten i orientering med 1.14 minutters margin på erkerival Frankrike. Laget er nominert til "Årets lag" og skal krige mot herre- og damelandslaget i langrenn og håndball om den gjeve prisen.

Selv hadde Dæhli svært begrenset tro på å vinne prisen.

- Det er hyggelig å bli nominert. Men vi var nominert i fjor også etter et enda sterkere VM-gull. Den gangen slet jeg med å holde masken da håndballjentene fikk prisen, så nå regner jeg ikke med annet enn at noen andre får prisen igjen, sier han.

Samtidig er det knyttet stor spenning til hvem som blir utvalgt til "Årets navn", som kanskje er den gjeveste prisen som deles ut i løpet av kvelden.

Showet settes i gang 19.55. Denne saken oppdateres fortløpende med klassevinnerne. Atle Pedersen og Helene Olafsen er kveldens prisutdelere i CC Amfi.

Pedersen og Olafsen innledet gallaen med en sang. I bakgrunnen danset barn i HamKam, Storhamar- og Fart-drakter. Arrangørene har tydelig gjort sitt for å få med lokale innspill i showet.

Prisen for årets mannlige utøver med funksjonshemning ble delt ut av Hamar-mennene Ståle Solbakken og Petter Thoresen. Duoen entrer scenen til stor applaus fra salen.

Årets gjennombrudd

Johannes Høsflot Klæbo, langrenn.

- Spesielt takk til en mann som har inspirert meg som langrennsløper i mange år. Håper vi får gå OL-stafett sammen, Petter Northug. Make Northug great again, sier Klæbo i takketalen.

Årets mannlige utøver

Karsten Warholm, friidrett.

- Jeg er ingen taler, men likevel glad i å snakke. Jeg har sett gallaen på TV og drømt om å få stå her mange år. Nå gjør jeg det, sier Warholm.

Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver

Birgit Skarstein, roing.

- Wow! I år har jeg sendt ut 123 takkekort til alle som har hjulpet meg. Det sier det meste om hvor mange som står bak meg, sier Skarstein.

Årets trener

Leif Olav Alnes, friidrett.

- Jeg vil gjerne takke foreldrene til Karsten Warholm for at de fattet interesse for hverandre midt på 90-tallet en gang. Jeg og Karsten har ganske dårlig humor, men ganske lik humor, sier Alnes.

Årets lag

Håndballandslaget, menn.

- Jeg er takknemlig for å få være en del av dette laget, sier trener Christian Berge.

- For ti år siden satt vi på rad 547 som gjester på Idrettsgallaen og drømte om å få være en del av dette. Nå er vi faktisk det, sier Bjarte Myrhol.

Årets kvinnelige utøver

Marit Bjørgen, langrenn.

- Jeg er ydmyk og stolt over å kunne stå her. Det er over ti år siden min første pris her, men jeg er fremdeles like stolt og ydmyk, sier Bjørgen.

Årets ildsjel

Terje Våg, Snåsa IL.

- Jeg vil sende en spesiell hilsen til gjengen fra Snåsa som er med som heiagjeng. 

- Mitt motto er at det skal være idrettsglede for alle, sier Våg.

Årets forbilde

Bjarte Myrhol, håndball.

- Selv har jeg brukt Alexander Dale Oen masse som inspirasjon. Denne prisen setter jeg enormt pris på, for det er noe av det største jeg har opplevd, sier Myrhol.

Årets mannlige funksjonshemmede utøvere

Andreas Bjørnstad.

- Jeg vil takke familien min, for uten dere ville ikke dette vært mulig å få til, sier Bjørnstad.

Utøvernes pris

Karsten Warholm, friidrett.

- Å få en pris fra alle de som jobber like hardt som meg er ekstra stas fordi de vet hva som ligger bak. Noen ser kanskje på meg som en klovn slik jeg vitser, men jeg får ut mine seriøse sider på banen, sier Warholm.

Årets navn

Karsten Warholm, friidrett.

- Nå begynner til og med jeg å gå tom for ord. Lars Lagerbäck, nå har jeg gjort et hat-trick. Neste sesong er jeg ledig, sier Warholm.

Idrettsgallaens hederspris

Egil "Drillo" Olsen, fotball.

- Jeg har til og med ytret skepsis til hele Idrettsgallaen, så dette trodde jeg ikke skulle skje. For å være ærlig så synes jeg faktisk at jeg fortjener det, sier "Drillo."

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.