Mange har mast, men få har hoppet om bord. Så laber er påmeldingen til fiberkabel i Stanges utkanter, at ordføreren frykter at Eidsiva ikke kan oppfylle løftet sitt om utbygging i de avtalte områdene i år. Eidsiva forutsetter nemlig 1.000 abonnenter.

– Så nå gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, sier Nils Røhne.

I Stange vestbygd har 23 prosent av husstandene takket ja, ved Ottestad Stasjon 3, Sørum 24, Vestad-Såstad 55. I Romedal har bare 11 prosent takket ja.

Nå er fristen for fiber-ja til spesielle vilkår forlenget til 1. juni for alle områdene.

– Vi må ha ja fra 40 prosent av husstandene i Romedal, Vest- og Sørbygda. for at utbyggingen skal gå som planlagt, konstaterer IKT-rådgiver Marit Helmersen og informasjonskonsulent Heidi Kristiansen.

Stange satser i alt sju millioner kroner på utbyggingen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.