Musikkverket på Maxi har lenge vært et kjært møtepunkt for musikkinteresserte og platesamlere i Hedmark. I løpet av sin tid har Noren opplevd både opp- og nedturer i musikkindustrien, og tatt del i alt fra kassett- og VHS-salg, den digitale revolusjon og renessansen av vinylsalg.

Da han fikk tilbudt jobb av Boligpartner bestemte han at det etter 24 år var på tide å overrekke fakkelen til nye eiere. I går tiltrådte Svein Erik Løberg og Erik Spikkerud som nye eiere.

- Det var mitt ønske at Musikkverket skal leve videre, forteller Noren, som har drevet butikken siden mars 1993. Det var ingen andre jeg så for meg til å ta over, og jeg ønsker de alt vel, understreker han.

Lidenskap og naivitet

- Vi overtar med en lett blanding lidenskap og naivitet. Vi er klar over at vi ikke har tatt over noen gullgruve, men vi kommer til å jobbe for å bevare denne platebutikken, forteller Løberg og Spikkerud.

Selv om salg av CDer har gått stødig nedover siden årtusenskiftet, forteller Noren at det fremdeles er musikk som selger best på Musikkverket. Det selges dobbelt så mye CDer som vinyl, og med hærskaren av unge 'hipstere' som har fått øynene opp for vinylplater håper de på sterkere utvikling blant de unge og deres kjøpevaner i forhold til musikk.

- CD er helt klart ikke dødt, sier Noren. Han blir å finne på Musikkverket fram til 1. august.

Forblir på maxi

Løberg understreker at profilering kommer til å forbli den samme, og at det er ingen umiddelbare planer om å flytte butikken eller endre navn.

- Vi kommer til å ta med oss noen positive tilskudd som vi håper kundene setter pris på. Blant annet ønsker vi å satse på et lite sitteområde med brusautomat og kaffemaskin hvor musikkelskere kan boltre seg i nye lyder, sier han.

Spikkerud forteller at det kommer til å markeres når enkelte artister og events kommer til Hamar, med platesigneringer og lignende.

- Dessverre fikk vi ikke tak i Mr. Elton John, han var ikke å finne på Gule Sider! ler han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.