• I GANG: Riggingen er i gang til tirsdagens a-ha-konsert søndag formiddag. Været ser også ut til å bli bra. FOTO: ELI J. HAUGEN

A-ha-konserten på Stortorget nærmer seg med stormskritt.

Tirsdag har rundt 10.000 mennesker kjøpt billett til årets store konserthappening i Hamar-regionen, når a-ha inntar scenen på Stortorget foran et engasjert og klart publikum.

Gode værutsikter

Været er alltid en usikkerhetsfaktor ved utendørskonserter.

Og så langt ser det rett så bra ut. Yr.no melder delvis skyet vær for Hamar på tirsdag, med maks 17 grader og flau vind. Det verste for slike eventer er regn, og der har værmelderne en gladmelding å komme med. Det ser ikke ut til at det blir nedbør.

Rigging i gang

Søndag formiddag var riggingen i gang på Stortorget. Mobile doer var allerede kommet på plass langs Strandgateparken, og riggegjengen gjorde seg klar.

Folk må forberede seg på at Strandgata er stengt ved Basarbygningen. Bybussene vil kjøre i Grønnegata i denne perioden, med unntak for etter 15.30 14. august, selve konsertdagen. Hedmark trafikk informerer på sin hjemmeside om alternativ rute. Først 16. august vil bybussene kjører i Strandgata som normalt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00