• SJEKKER MOTOREN: Per Kristian Sjøenden (til høyre) og Markus Rakstad-Larsen. FOTO: JO KJETIL HEGGELUND
  • MYE JOBB: Per Kristian Sjøenden (til høyre) og Markus Rakstad-Larsen inne i en av bussene.FOTO: JO KJETIL HEGGELUND

For noen år siden startet hamarsingen med å leie ut lydanlegg til russebiler. Da så han et potensial for å bygge om tidligere busser til russebusser.

– Foreløpig er det ikke så mye profitt å hente ut. Det gjelder å bruke litt tid på å gjøre seg kjent, sier Markus Rakstad-Larsen.

Se videoen vi lagde på Markus for tre år siden til høyre i artikkelen.

Han har nå laget busser som skal ut på vegene. Han leier også ut lydanlegg til totalt ni busser i årets russekull.

PREGES IKKE AV HANDIKAP

Markus Rakstad-Larsen har stiftet sitt eget selskap:

I Russe Bygg AS har han med seg to medarbeidere. I tillegg leier han inn tjenester der det er nødvendig. Salmaker-tjenestene må han ha ekstern hjelp til.

Markus Rakstad-Larsen er altmuligmann i selskapet.

– Jeg prøver å bidra til alt vi må gjøre når vi skal bygge om bussene. Det er vel ikke noe jeg ikke er med på av oppgavene.

Jeg er blitt god til å ta ut seter og sette inn igjen setene, sier han.

– Du lar deg ikke stoppe av at du ikke kan se det du faktisk gjør av arbeid?

– Det går veldig greit. Alt dreier seg om innstilling og vilje til å prøve, sier han.

KJØPER OPP GAMLE BUSSER

Russe Bygg AS har etablert seg i Harasjøen Næringspark i Vallset. Der leier de lokaler til ombygging av busser.

Selskapet kjøper opp busser som har gått i vanlig persontrafikk. Bussene som er i porteføljen til Markus Rakstad-Larsen akkurat nå har gjort sitt virke i Oslo og Alta.

Bussene ribbes for alt innvending:

Sammen med kjøperne sørger Markus for at det blir nye veggplater, nytt gulvbelegg, nytt tak, lys, strømanlegg og ikke minst montere inn et aggregat.

– Vi bygger det kundene våre ønsker. Kundene får også gjøre noe av malearbeidet, sier 20-åringen.

POPULÆRT PÅ HEDMARKEN

På Hedmarken har det blitt mer populært med store russebusser de siste årene. Det markedet ønsker Markus Rakstad-Larsen å pleie på en god måte.

I Norge er det tre firma som jobber med ombygging av kjøretøy til russebusser.

– De store russebussene har ikke vært i vårt område i mange år. Vi ser en tendens til at det markedet går ned i Oslo, mens det går opp i vårt distrikt, sier Rakstad-Larsen.

– Hvem er kundene?

– Vi har mange kontakter i Hamar. Men også russ i Oslo og Sandefjord er vi i dialog med. Faktisk har vi forespørsel fra Lillesand, sier Markus Rakstad-Larsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.