– Vi merker at det er et massivt press fra politikere på Stortinget for å skyte en utryddingstruet art, og det reagerer vi på, sa Shabana Rehman i NOAH til NTB under demonstrasjonen mandag.

Rehman er også kommunestyrerepresentant for Miljøpartiet De Grønne i Oppegård.

NOAHs leder Siri Martinsen oppfordrer til å ta i bruk andre forebyggende tiltak for å redusere skader fra ulv enn å ty til jakt.

Organisasjonen påpeker at det er mellom 40 og 60 ulver på norsk jord, og mener bestandsmålet ikke skal være noen maksgrense for hvor mange ulv det skal være i Norge.

Klima- og miljødepartementet vedtok i desember i fjor at bare 15 ulver kan felles, mens lokale rovviltnemnder har gått inn for å felle 47. Tirsdag skal Stortinget debattere statsråd Vidar Helgesens (H) redegjørelse om saken.

På nyåret kom flere hundre mennesker til Oslo for å protestere mot Helgesens beslutning, og krevde at det åpnes for jakt på flere ulv. De frykter angrep mot mennesker og skader på husdyr, og mener også at en stor ulvebestand går ut over jaktmulighetene. (©NTB)Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.