Stabæk Fotball bekrefter på sine hjemmesider at den talentfulle keeperen melder overgang til Bærums-klubben.

Ulla går nå i 10. klasse ved Børstad ungdomsskole, og planen er at 15-åringen fullfører skolegangen, før han flytter til Bærum neste sommer.

Da vil han både signere proffkontrakt med Stabæk, og begynne på NTG Bærum.

– NY UTFORDRING

Ulla begunner overgangen fra HamKam til Stabæk slik på sistnevntes hjemmesider:

– Stabæk er en veldig seriøs klubb med kompetente folk. Klubben tør å satse ungt, det er viktig for meg, sier keeperen, og legger til:

– Det blir veldig morsomt med en ny utfordring. Jeg vil ha fokus på å utvikle meg videre, og på sikt er målet å få debuten på A-laget.

Ulla fikk sin første kamp med flagget på brystet borte mot Tsjekkia i april. I høst voktet han buret da Norge G15 møtte Sverige i Idrettsparken i Moelv.

– Jeg har sett Marius i et par år nå. Han har hatt en jevn stigning, er med i keeperprosjektet vårt, og blir satsa på der. Men så er det alltid en veg å gå når man er femten år, sa G15-trener Erland Johnsen til HA da.

HAR FULGT ULLA OVER TID

Keeperen har tidligere hospitert med Stabæk, og var avgårde med et av klubbens akademilag på en turnering i København i fjor.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen forteller til klubbens hjemmeside at de har fulgt 15-åringen over tid.

– Vi skal være vårt ansvar bevisst og utfordre Marius på en smart og god måte. Han skal få muligheter og utfordringer i systemet vårt. Så får tiden vise hvor lang tid det tar før han kan konkurrere med de aller beste. Vi har forhåpninger om å utvikle en norsk keeper på sikt. Vi har mange talenter på keepersiden, og har fokusert på dette i flere år nå. Vi tror Marius vil gli fint inn i keeperteamet vårt, sier Olsen.

Fram til Ulla flytter til Bærum, vil han skrive en amatørkontrakt med Stabæk. Han vil trene på hjemmebane, og spille kamper for klubben.

15-åringen kom til HamKam fra Brumunddal i 2015.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00