Stange havner på en 54. plass i Kommunebarometeret 2017.

Kommunalsjef Tove Selnes har studert tallene og kommenterer at det tross alt er mye å feire.

– Jeg vil si at Stange kommune er godt fornøyd med å være på 54. plass på kommunebarometeret når vi ser på hele kommunen samlet. Det er veldig bra og 56 plasser opp fra i fjor.

Stange er inne på Topp 100-lista innen enhetskostnader, saksbehandling, vann, avløp og renovasjon, økonomi og grunnskole.

Ringnes kritiserer

Venstres Erik Ringnes merker seg at Stange plasserer seg godt på skole og økonomistyring, men mener kommunen har en jobb å gjøre inne helse og omsorg.

– Dessverre stemte flertallet Ap, SV og PP ned et forslag fra opposisjonen om å få en ekstern gjennomgang av kvaliteten på Stange kommunes helse og omsorgssentra. Venstre vil likevel sørge for å ha fokus på denne tjenesten framover og jeg vurderer å gjøre som Helene Sandvig i NRK, nemlig å legge meg inn på et av våre helse- og omsorgssentra, sier Ringnes videre.

Falt fem plasser

Pleie og omsorg falt fra 321. plass i 2016 til 326 i 2017. Tove Selnes er ikke glad for at disse tjenestene faller med fem plasser.

– Hvordan tar dere tak i utfordringene?

– Jeg er selvfølgelig ikke glad for tallene. Det pekes imidlertid på at sektoren er betydelig omarbeidet i denne utgaven av Kommunebarometeret, noe som kan gi uventede utslag. Det Stange kommer særlig dårlig ut på er antall trygghetsalarmer, målt som andel av hjemmeboende eldre over 80 år. Dette vil endre seg dramatisk ved overgang fra analoge til digitale trygghetsalarmer, en overgang som gjennomføres i disse dager. Vi har lav dekning på tid med fysioterapeut på sykehjem. Det er vi klar over, men har ikke funnet å kunne prioritere mer av en knapp fysioterapiressurs til sykehjemmene. At vi også scorer lavt på andel brukertilpassede enerom med bad på sykehjem skyldes at Stange sykehjem er gammelt og at det på avdeling 1,2 og 3 er bygget slik at to og to rom deler bad, sier Selnes.

Kommunalsjefen ser en gledelig framgang knyttet til andel ansatte med fagutdanning som er en økning på 4,6 prosent fra 2016.

– Dette satser vi videre på og har stor tro på at vil bidra til hevet kvalitet i tjenestene.

Selnes er glad for at kommunen er på rett veg i sosialtjenesten. hver dag leveres kvalitativt gode tjenester av dyktig ansatte til beste for kommunens innbyggere. Det jobbes systematisk og målrettet på alle områder, sier Selnes.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.